پروفیل چیست؟
اگر بخواهیم تعریفی دقیق از این محصول ارائه دهیم باید خدمت شما عرض کنیم که به مقطع ثابتی که دارای طول زیاد باشد پروفیل یا قوطی گفته میشود که معمولاً این مقطع ثابت قطعات فولادی هستند. قطعاتی که میتوان آن ها را در انواع و اشکال مختلف و متفاوت ساخت. پروفیل اصطلاحی است که بیشتر در ساختمان سازی و ماشین سازی نام آن را می شنویم. میزان استفاده از این قطعات با مقطع کوچک در پنجره و دربها بسیار زیادتر از بقیه قسمتهای ساختمان است. اما نوع دیگر پروفیل ها که دارای مقطع نسبتاً بزرگی هستند برای اسکلتهای فلزی و ساختن ستون میتوان از آنها استفاده نمود. این قوطی ها میتوانند باضخامت 1.5 تا 8 میلی متر ساخته شوند.
تاریخچه ساخت پروفیل
از زمان های قدیم استفاده از این قطعات رواج زیادی داشته است. از نمونه های کاربردی استفاده از قوطی در زمان قدیمی، میتوان به پل قوسی اسکاتلند که دارای طول 521 متر هست و در سال 1890 در کشور اسکاتلند ساخته شده است اشاره کرد. در ساخت این پل از ورق هایی که مانند رل به یکدیگر پرچ شده بودند استفاده شده است.
برادران مانسمن در اواخر قرن 18 توانستند اولین کارخانه تولید مقاطع توخالی که دایرهای شکل بودند و در آن دوران فعالیت داشت را گسترش داده و رول های ورق دایره ای شکل که تولید میشد را سوراخ هایی به شکل اوریب در آن به وجود آوردند و با این کار توانستند قدمی بزرگ در تولید مقاطع پروفیل بردارند. بعدها که در پایان جنگ جهانی دوم اوضاع کمی آرام تر شد و تحولات زیادی در صنعت جوشکاری به وجود آورد، توانستند با استفاده از فنّاوری پیشرفته جوش بدون درز جوش مقاطع توخالی را تولید کنند. بعد از آن مولر دستگاهی ساخت که با استفاده از آن میشد بسیار سریع و آسان مقاطع توخالی مستطیلی و دایرهای شکل را برش داد.
در نهایت در دهه 50 بود که پیشرفت های زیادی در این زمینه حاصل شد و مشکلاتی که در زمینه تولید و جوش و قطع این مقاطع وجود داشت حل شد و به مرور زمان تا به امروز تمام فنّاوری های مربوط به ساخت این مقاطع روز به روز رشد کردند و امروزه میتوانیم قوطی های مورد نیاز را در هر سایز و اندازه و هر شکلی که بخواهیم با استفاده از دستگاه های پیشرفته تولید کنیم. با مشاوران آهن تخفیف برای قیمت یا خرید انواع پروفیل در تماس باشید.
کاربرد پروفیل در صنایع مختلف
پروفیل به عنوان یک مصالح بسیار پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی محسوب می شود. این مصالح به دلیل ویژگی ها شرایطی که دارد، به صورت گسترده در بخش های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. از مهم ترین کاربردهای پروفیل در ساختمان سازی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- برای ساخت چارچوب درب ها و پنجره ها می توان از این محصول استفاده کرد. در حال حاضر نیز بیشتر چارچوب های درب و پنجره در ساختمان ها پروفیل است.
- برای ساخت نرده های فلزی مورد استفاده در بخش های مختلف ساختمان نیز می توان از این محصول استفاده کرد.
- برای نرده کشی دیوارها و محصول کردن زمین نیز می توان از این محصول استفاده کرد.
- در خیابان ها برای نرده کشی اطراف پیاده رو نیز استفاده از این محصول رایج است.
- پروفیل های بزرگ تر به عنوان تیر و ستون اصلی ساختمان نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
- برای تولید شاسی های خودروهای بسیار سنگین مانند تریلی و نفت کش نیز از این محصول استفاده می شود.
- کاربرد گسترده ای در صنعت خودروسازی نیز دارا است.
نحوه تولید پروفیل
لازم است تا برای شناخت کافی نسبت به این محصول درباره نحوه تولید آن نیز بدانید. پروفیل مورد استفاده در صنایع مختلف معمولا به دور روش مستقیم و غیر مستقیم ساخته و پرداخته می شود. به صورت کلی مراحل تولید این محصول به شرح زیر است:
- در مرحله اول باید مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت آن تهیه شود. ورق ST37.2 یا G3132 که با ترکیب شیمیایی خاصی تولید شده باشد، بهترین ماده اولیه برای تولید پروفیل است. وجود سیلیس، کربن، گوگرد، فسفر و منگنز در ترکیب شیمایی این ورق لازم خواهد بود.
- در مرحله دوم کلاف ها به شکل نوارهای منظمی برش داده می شوند.
- در مرحله آخر نیز شاهد تولید لوله و پروفیل های مختلف هستیم.
انواع پروفیل کدماند؟
انواع قوطی ها در دو نوع صنعتی و ساختمانی موجود هستند؛ قوطی ها ممکن است کامپوزیتی و یا گالوانیزه باشند.
پروفیل صنعتی
این نوع از پروفیل ها بیشتر کاربرد صنعتی دارند مثلاً میتوان به استفاده از نوع صنعتی آن در صنایع بزرگی مانند نظامی، خودرو سازی و... اشاره کرد. قوطی هایی که در این صنایع استفاده میشوند دارای ویژگی های مکانیکی و الکتریکی ویژه ای هستند و برای تولید آنها نیاز به امکانات تولیدی و دانش فنی و تخصصی و تجربه لازم است.
پروفیل ساختمانی
به قطعه ثابتی که از آنها در پروژه های ساخت و ساز ساختمانی استفاده میشود مانند درب و پنجرهها و... پروفیل ساختمانی میگویند. اولین نوع قطعه که به شکل قوطی هست از نورد گرم شمش فولادی تولید میگردد که به آن نورد گرم میگویند. دومین نوع آن را نورد سرد مینامند که به شکل ناودانی بوده و بیشتر برای کار های سبک مانند ناودانیها، سقف کاذب، تیر های تکیه گاهی و چارچوب درب ها به کار میروند. روند تولید این نوع قوطی ها هم بدین گونه است که از طریق پرس کردن و خم دادن ورق های فولادی تولید میشوند. نوع سوم این محصول که به پروفیل مرکب معروف هستند در واقع همان طور که از نامش پیداست از اتصال چندین قوطی گرم و سرد به وجود میآیند.
پروفیل کامپوزیتی
پروفیل کامپوزیتی به دلیل ویژگی های خاصی که دارد مثل مقاومت بالایان در برابر خوردگی سبب شده است که در بیشتر پروژه های ساخت و ساز به کار گرفته شود. مخصوصاً در پروژه هایی که در مناطقی اجرا میشود که دارای بدی آب و هوا است و احتمال خوردگی و زنگ زدگی بالا خواهد بود، میتواند گزینه مناسب تری در بین سایر قوطی ها باشد. همچنین این ویژگی قوطی کامپوزیتی باعث میشود که سازهای که در آن استفاده شده در برابر ارتعاشات، پایداری و مقاومت بهتری از خود نشان دهد و بتواند با مقاومت و پایداری خود عمر سازه را افزایش یابد.
از دیگر مزایای استفاده از این نوع این است که وزن سازه نیز سبک تر در میآید. و به دلیل این که دارای خاصیت غیر کشسانی است میتواند در مقابل زلزله نیز از خود مقاومت و انعطاف بهتری نشان دهد. بنابر این استفاده از این قطعه برای مناطقی که ساختمانها ممکن است دچار زلزله شوند میتوان با به کار بردن این قطعه باعث مقاوم سازی در مقابل زلزله شد. برخی از مناطقی که استفاده از پروفیل کامپوزیتی میتواند مؤثر واقع شود در شمال و جنوب کشور است. چون که این مناطق به دلیل این که شرایط اقلیمی باعث میشود پروژه ها ساخت و ساز دچار خوردگی شوند و همان طور که می دانیم خوردگی و زنگ زدگی باعث خواهد شد که از عمر سازه کاسته شود.
اگر بخواهیم یک نمونه عملی استفاده از این قطعه را نام ببریم میتوان به پل های دریاچه ارومیه اشاره کرد که اگر از این قطعه در ساخت آن استفاده شود معضل خوردگی بر طرف خواهد شد. بنابر این توصیه می کنیم در جاهایی که احتمال خوردگی و زنگ زدگی است از این نوع استفاده شود. برای دریافت مشاوره در رابطه با خرید پروفیل یا قیمت پروفیل با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
پروفیل گالوانیزه
کاربرد پروفیل گالوانیزه بیشتر در ساخت درب ها و پنجره هایی است که در آن ها از فنّاوری یو پی وی سی استفاده میشود. استفاده از این قطعه سبب میشود که کمتر شاهد افتادگی بازشو های پنجره و یا در ها و همچنین هرز شدن پیچ های به کار رفته در آنها شویم. استفاده از پروفیل گالوانیزه در برج ها که ارتفاع آن ها بالا است و فشار جوی در ارتفاع بالا به پنجره ها و درب ها فشار وارد میکند، میتواند مقاومت خوبی در برابر این فشار داشته باشد و استحکام سازه را بالا ببرد.
بنابر این اگر در جایی که میبینیم فشار وارده بر پنجره زیاد است قطر و ضخامت این نوع از قطعات نیز به نسبت آن افزایش پیدا میکنند. ضخامت این نوع از 1 – 2 میلی متر میتواند متغیر باشد. استفاده از این نوع قطعه در جا هایی که نیاز است فشار زیادی در پنجره ها و درب ها وارد شود توصیه می شود.
برای خرید پروفیل و قوطی و یا کسب اطلاعات بیشتر در مورد این محصول با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما در بخش فروش شما عزیزان را راهنمایی نمایند.